woensdag 28 juli 2010

Planckendael

Gisteren, 27 juli, zijn we naar Planckendael geweest. Op slechts 29 minuten treinen, ligt het station Muizen, waar je toekomt als je naar Planckendael te voet gaat. Je kan namelijk ook per boot, dat is dan via Mechelen. De meeste mensen (met kinderen) stapten dan ook daar af. Wij, in Muizen dus. Klein stationnetje, of beter, geen station. Enkel een halteplaats. De weg die we moesten volgens stond aangeduid. We moesten onder de spoorweg langs een beekje. Eenmaal aangekomen konden we direct naar binnen met onze B-dagtrip. Het was als sinds mijn prille kinderjaren geleden dat ik in het park geweest ben. Ik kon er mij dan ook niets van herinneren.


Het park is onderverdeeld in de 5 continenten. We begonnen onze 'reis' door Europa, vervolgs gingen we door Afrika naar Amerika om via Oceaniƫ in Aziƫ te eindigen. Het kleine sneeuwluipaardje 'Laila' kwam op 3 vaste momenten buiten eten, om zo kennis te maken met het publiek.


Planckendael is een mooi verzorgd park dat genoeg aanbod heeft om een rustige dag 'dierenkijken' te verzekeren. Er zijn voldoende banken, meerdere plaatsen om te eten of te picknicken en verschillende speeltuinen voor de kinderen. Zelfs een waar 'avontuur door de bomen' waar ook volwassenen plezier aan beleven. Het is een touwenparcour door hoge bomen. En je klimt steeds hoger. Naar beneden ga je dan terug via een draaitrap.


Het was een fijn dagje uit!

Geen opmerkingen: