dinsdag 7 september 2010

Efteling

Woo, weer een tijdje geleden dat ik hier iets gepost heb! Ik ben afgelopen zondag naar de Efteling geweest. Het was geleden van 2007 dat ik er geweest ben. De reden om te gaan was de nieuwe houten rollercoaster: Joris en de draak. Een racecoaster op 2 banen die elkaars spiegelbeeld zijn. wie komt het eerst aan?

We vertrokken rond 8u15 met de auto richting Kaatsheuvel. Aangezien het zondagochtend was, was er weinig verkeer en konden we zeer vlot doorrijden richting Efteldinges. Tegen 9u50 ongeveer kwamen we aan op de parking van het park en gingen we rechtstreeks door. Het park was net geopend.

Uiteraard gingen we eerst naar de nieuwe attractie, waar de wachttijd slechts 15 minuten was. Net voor we het instapstation binnenwandelden moesten we kiezen tussen de water of de vuur-ingang. We kozen in eerste instantie voor de water-ingang omdat daar iets minder volk stond.
De coaster ging vlotjes van start en had een behoorlijke snelheid. We vroegen ons van bij de start af of die water en vuur elementen iets zouden betekenen tijdens de rit. En jawel hoor, totaal onverwacht kregen we toch best veel water over ons heen tijdens de rit! We zaten op de 2de rij van het treintje, misschien dat de mensen achteraan minder nat waren, maar wij waren natter bij dit dan bij de wildwaterbaan! We verloren wel de race tegen vuur :(

Daarna gingen we verder en hebben we de halve maen gedaan. Een traditioneel schommelschip dat toch vrij hoog gaat in de Efteling. Na dit besloten we door te gaan naar de Bob, een bobsleebaan, helemaal gethematiseerd in Zwitserland/Oostenrijk stijl. Hier moesten we al 35 minuten aanschuiven. Naast de Bob ligt de Piraña. De wildwaterbaan van dit pretpark. Hier moesten we 30 minuten aanschuiven wat best meeviel. Dit is een zeer leuke waterattractie, maar erg nat werden we niet. Vermoedelijk door de al iets frissere temperatuur (20°) in september.

Ondertussen was het middag en besloten we op zoek te gaan om iets te eten. Het viel ons ook op dat er al redelijk veel volk was. Het was dan ook de laatste dag van de zeven-mijls-zomer. Open tot 21u. De wachtrijen waren al behoorlijk opgelopen hier en daar. We kwamen het Diorama nog tegen en gingen eerst een kijkje nemen, daar was momenteel een lego-tentoonstelling.

Gegeten hebben we in het witte paard, een zelfbuffetrestaurantje. We hebben allemaal gekozen voor stoofvlees met frietjes. Wat gezien we in een pretpark én in Nederland zijn nog best te pruimen viel!

Na het eten besloten we rustigere attracties te doen en we gingen naar de Pagode. Volgens mij de bekendste en uniekste attractie van de Efteling. Ook een van de oudere, maar nog steeds een topper. Deze draaiende uitzichttoren is dan ook een geliefde attractie bij elke bezoeker van jong tot oud. Nog zo een oeroude traditionele attractie is de Gondoletta. Doodsaai, maar de ideale attractie om even uit te rusten en toch een attractie te doen. Een zeer traag bootje op de vijver in het midden van het park. De vaartijd bedraagt 20 minuten. Prima, hier moesten we ook slechts een kleine 5 à 10 minuutjes aanschuiven.

Ondertussen was ons eten wel verteerd of gezakt en dus gingen we naar Vogel Rok. Een indoorrollercoaster met lasereffecten. Wat mij betreft de minste rollercoaster van het park. Op het bordje stond 40 minuten wachten, maar het aanschuiven ging zo vlot dat het slecht 20 minuten was! Een aangename verrassing dus. Dan gingen we verder naar Villa Volta, maar die bleek dicht te zijn vandaag. Nogtans was dit niet aangekondigd op de website. Bij droomvlucht stond op dat moment een wachtrij van 65 minuten. Dat leek ons toch teveel om aan te schuiven voor een best flauwe attractie. Uiteindelijk hadden we geen tijd meer om deze attractie te doen.

We wouden terug naar het Ruigrijk om de wachttijden van enkele attracties te checken en besloten met de trein te gaan, omdat we toch het gehele park moesten doorkruisen. En dan hadden we weer iets meer op ons 'gedaan' lijstje. We stapten in de trein in het Marerijk en stapten af bij het Ruigrijk. Bij de vliegende hollander stond op dat moment een rij van 90 !! minuten, en dat leek ons toch te lang. We zouden later terugkomen. Ook voor Joris en draak stond er 80 minuten op het bord. We gingen dan maar terug naar de bobslee. Daar was het ook 45 minuten aan te schuiven, maar we gingen toch in de aanschuifrij. Dit vind ik persoonlijk de fijnste attractie van het ganse park. Vrij kort maar toch heftig. En losjes.

Het was al een heel stuk in de namiddag en we gingen terug naar de vliegende hollander. Er stond 'slechts' 55 minuten op het bord. Maar deze konden we echt niet missen, dus we schoven aan. Toen zagen we pas dat slechts 1 van de 2 havens open was. Vandaar dat er al een hele dag ontzettend veel volk stond te schuiven. Uiteindelijk hebben we hier toch 70 minuten aangeschoven. Het was ondertussen al 18u00 en er stonden nog overal lange wachtrijen, dus besloten we maar een einde te maken aan onze dag. We aten nog iets en gingen naar de parking.

We hadden uiteindelijk nog een lange rit voor de boeg en maandag was werkdag!
Om 19u verlieten we de parking van Efteling en tegen 20u15 waren we terug thuis.

Ik vind het wel jammer dat we niet alles kunnen doen hebben. De dingen die we wel wouden doen maar niet konden waren: vuuringang aan Joris en de draak, Python, Droomvlucht, Pandadroom en Fata Morgana.

Algemeen gezien was het een fijne zonnige dag. Maar best wel druk. Vorige keer hebben we zelfs verschillende attracties meerdere keren gedaan.
*kiss*
Sneaky

Geen opmerkingen: