maandag 3 juni 2013

Europapark 1 & 2 juni 2013

Europapark, gekend als het beste pretpark van Europa. En dat mag gezegd worden! Disneyland Paris is nog beter in mijn ogen, maar anderzijds niet te vergelijken, door het Disneythema.

Met zo'n 10 rollercoasters, 4 waterattracties, en talloze andere kleine en grote attracties heb je wel degelijk 2 dagen nodig om alles te doen.
Het park zelf is dus behoorlijk groot en verdeeld in landen. De aanduiding van attracties zou wel beter kunnen soms volg je een pijl en kom je op een pleintje uit en is het niet heel duidelijk waar je naar toe moet. Op dag 2 begin je wel de weg en de volgorde van de landen wel een beetje te kennen, maar een plannetje bij de hand hebben is geen overbodige luxe.

We vertrokken vrijdagnamiddag en waren aan het begin van de vroege avondspits in Brussel, waar we wat trager door gingen. Eens Brussel voorbij ging het vlot en waren we tegen 19u30 - 20u in Strassbourg waar we een goedkoop hotel geboekt hadden om te overnachten. Zo moesten we smorgens niet ver meer rijden om aan onze 2daagse te beginnen. Het hotelletje in Strassbourg was goedkoop, gelukkig want het was zijn prijs waard, en niets meer. Alles was er verouderd en er was een minimum aan comfort. Een veel te zware lavabo voor de tegeltjes zodat ze loskomen. Een badkamerdeur die niet sluit, dus we zetten maar een stoel tegen de deur, een zeer smal 2-persoonsbed met lakens en deken ipv dekbed. Maar wel een flatscreen tv, rolluiken en voldoende (voor ons) ontbijt!

Smorgens reden we door naar Rust, zo'n 40 minuten verderop. Tegen 9u30 waren we daar. Ons hotel in Rust was een pak beter dan het vorige. De prijs was natuurlijk ook meer. De kamer was modernen, nieuwer, de tv was groter, de douche had glazen wanden ipv een gordijn, er was een frigo, wekkerradio, ook hier waren rolluiken aan beide ramen, we hadden donsdekens en een uitgebreider ontbijt.
Het hotel lag op nog geen 5 minuten van de ingang van het park.

Attractielijst - Ghost Castle (indoorride)
- Eurosat (niet ik :$) (indoorcoaster)
- Euro-tower (observation tower)
- Silver Star; TOPPERTJE!!! (megacoaster) 2x
- Swiss Bobsleigh (bobsleecoaster)
- Matterhorn-Blitz rollercoaster 2x
- Poseidon (watercoaster) 2x
- Cassandra's Curse (draaiend huis)
- EP-Express (monorail)
- Pegasus (coaster)
- Silverstone Race Track (raceauto rijden)
- Monorail
- Euro-Mir (wildmouse coaster)
- Sleigh Ride "Snowflake" (indoorride)
- Pirates in Batavia (indoorride)
- Fjord-Rafting (wildwaterbaan) 2x
- Vindjammer (schommelschip)
- Tirol Log Flume (splash)
- Alpine Coaster Enzian (coaster)
- Atlantica (supersplash) 4x
- Blue Fire (megacoaster)
- Wodan (houten coaster) TOPPERTJE!!! (houten coaster) 3x


Mooi lijstje op deze 2 dagen. Rond 17u30 vertrokken we terug richting Zele. De volledige rit in 1 stuk. Best ver, net te doen.
In elk geval is dit park zeker de moeite waard, met een paar unieke coasters die je nergens dichterbij hebt. Mij zien ze in elk geval weer...ooit :) Hieronder nog enkele fotootjes van de tofste attracties.
*XOXO*
Sneaky


SILVERSTAR


ATLANTICA


POSEIDON


WODAN

Geen opmerkingen: