zondag 29 juli 2012

Suikerrock 27/07/12

Metalday @ suikerrock Tienen. We vertrokken om 14u in Zele met prachtig zonnig weer. Met druk verkeer rond Brussel kwamen we ongeveer 1,5u later toe in Tienen. We parkeerden ons op de P+R bij het station, vanwaar het een kleine kilometer wandelen was naar de grote markt. Waar suikerrock plaatsvond. Tienen zelf is nog een vrij groot stadje met een heleboel gekende winkelketens. Dus we waren aangenaam verrast van Tienen zelf.

De festivaldag zelf startte om 17u dus we hadden nog tijd om de buurt even te verkennen. Even langs de kraampjes en terrasjes te gaan. Na een puntzak frieten te hebben gegeten gingen we het plein op. Op dat moment was de eerste groep net begonnen. Sweet Savage. Een Ierse metalband, goed en aangenaam.

Nadien stond Channel Zero op het programma. Voor mij al de 3de keer dat ik onze Belgische metaltrots aan het werk zie en ook deze keer was het goed. Op het einde kwam Frankie door het publiek en op een toegelegde fontein het laatste lied brengen. Dus op 1-2m van ons! Ondertussen stond er een hoop volk uit het publiek op het podium. Zalig toch, even rebelleren!

Het viel op dat er vele mensen pas dan het terrein opkwamen speciaal voor Status Quo of Alice Cooper, die later op de avond nog speelde. Status Quo kende ik niet. En het was vrij snel duidelijk waarom. Rockmuziek voor een oudere generatie door een bende ouwe mannen. No thx, bye, neeeexxxt.

Ondertussen was het nog steeds prachtig weer geweest en goed warm gebleven. Pas tegen dat Alice Cooper het podium betrad vielen de eerste druppels uit de lucht. En jammergenoeg bleef het daar niet bij. Het gehele concert bleef het regenen. Dat zorgde toch wel voor een iets mindere sfeer, hoewel de hoofdact van die dag zich daar weinig van aantrok en een goede show neerzette. Jammer dat het dezelfde show was dan 2 jaar geleden op de Lokerse Feesten. Maar dat kon de pret toch niet bederven. We keken ernaar en zagen dat het goed was.

Later zou er nog een afrekeningfuif zijn. Maar door de aanhoudende regen hebben we beslist om naar huis te gaan na de optredens. Een fuif onder een paraplu is toch ook niet dat. Dus wij naar huis.

Onderweg naar huis nog in een fiks onweer gezeten kort bij Brussel. Stapvoets ging het voorruit door de slechte zichtbaarheid op de weg. Tegen 2u waren we terug thuis. Het was een fijne dag. Tienen was mooi, Suikerrock was goed. Voor herhaling vatbaar dus!

*kiss* Sneaky

Geen opmerkingen: