zaterdag 22 december 2012

De Kreuners 14/12/12

Redelijk laat beslist om naar De Laatste Kreun te gaan van onze vlaamse rockgroep de Kreuners. Ze zijn inmiddels al 34 jaar bezig maar doen dat nog steeds met evenveel overtuiging.

Na het eten van onze bokes met choco vertrokken we richting Antwerpen, waar we tegen 19u30 de zaal binnen gingen. We hadden tickets voor het middenplein en tot onze eigen verbazing was er nog plaats op de eerste rij. We twijfelden niet en installeerden ons op de grond tegen het hekje.

Om 20u30 startte het voorprogramma; De Mens. Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik amper 2 liedjes ken van deze groep, dus het was gewoon luisteren, en wachten. Ze speelden meet veel enthousiasme maar het was wel duidelijk dat de mensen maar voor 1 groep kwamen: De Kreuners. Na een goed half uurtje was het voorprogramma gedaan en werd het podium klaargemaakt voor de hoofdact van de avond.

Tegen 21u45 kwamen de heren Kreuners het podium op, ze groetten eerst het publiek. Omg Omg Ben Crabbé zag ons staan en wees echt zo naar ons van hé hier si, The Girls :p wohoo tbegon dus al goed. Er werden een hele resem hits gespeelt en het publiek ging er helemaal mee in op. Ik moet wel zeggen dat ik niet alles kende, maar dat maakte het er niet minder goed op. Ongeveer halverwege kwam Koen Wauters als special guest een liedje mee zingen en had op zijn eigenste 'daar gaat ze' een eigen versie over de kreuners gemaakte 'daar gaan ze'. Walter was duidelijk geëmotioneerd door deze hulde en dankte ook het publiek. Enkele liedjes later mochten de vrouwen mee het podium op

Er kwam een kleine bisronde met als kers op de taart: ik wil je, met vuurwerk en alles erop en eraan. Een zeer geslaagd concert. Rond 1u waren we terug thuis, een beetje dover maar zeer tevreden!
Thx Mieke :D

Geen opmerkingen: