zaterdag 25 augustus 2012

Efteling 24/08/2012

Vrijdagochtend vertrokken we rond 7u30 in Zele. We wouden niet te lang in de file staan vandaar. Maar tot onze verbazing was er eens geen file rond Antwerpen. Ook verderop ter hoogte van Breda was er geen echte file. Zodat we zeer ruim op tijd in de Efteling waren. We waren de 4de auto....

De poorten voor de kassa's en tot aan het Brinkplein (verdeelplein) gingen net open. Eerst een parkingticket kopen en dan verder het park in. Of toch tot aan de volgende poorten. Daar hebben we dan nog tot 10u op een bankje gezeten in het zonnetje.

We zagen al snel dat het niet heel druk zou worden, en dat de wachttijden dus goed zouden meevallen, joepie. Toen de poorten open gingen zijn we onmiddellijk richting de vliegende hollander gegaan. Met slechts 5 minuten wachttijd konden we dus heel snel de boot in. We gaan varen! De rookeffecten bij deze attractie waren in werking, volgens mij voor het eerst dat ik het zie. Aan de schok-rem die je krijgt op de lifthil na de eerste korte drop zouden ze wel iets mogen doen. Deze is echt veel te hard, en doet echt wel pijn aan de rug en het hoofd. Voor de rest blijft dit echt een van de betere attracties in de lage landen!

Dan gingen we verder naar Joris en de Draak en we kozen voor de vuur-kant. Ook hier slechts 10 minuten wachttijd. Een woodie, mijn favoriete soort rollercoaster. En hij gaat snel! Zalige rit.

Vervolgens stond de Python op het programma. Deze coaster gaat overkop, dus ik werd toch een klein beetje zenuwachtig. Met de 2 loopings en dubbele kurkentrekker hingen we dus 4x met ons hoofd naar benden. Kurkentrekkers zijn dus eigelijk echt niets voor mij. Ik word er draaierig van! Gelukkig is het snel voorbij en zo-ook de draaierigheid. Maar hé, het was toch weer leuk.

Even verder stond dan het alombekend schommelschip, Halve Maen. Hiering ging TDM niet meer, dus wij met z'n 2 de wachtrij in. Het was al snel aan ons, en zoals steeds gingen we helemaal aan de zijkant (voor of achterkant zoals je wil) gaan zitten. Bij dit schommelschip hang je dus echt horizontaal als hij helemaal op zijn hoogtepunt komt. Airtime ten volle dus! En vooral als je geen eigen beugel hebt en je zelf de magerste bent. Extra airtime dus, letterlijk van het bankje vliegen voor 10cm. Maar ik hou wel van dit soort schepen.

En na al deze avonturen waren we amper 1uurtje in het park. We gingen verder naar de Bobslee, maar hier moest je 30 minuten wachten, te lang! Dus gingen we verder naar Fata Morgana. Hier was het minder lang wachten. Dit is een zeer saaie attractie, alweer in een boot, kijken naar de sprookjes van 1001 nacht. Gohja, na al het coastergeweld konden we even tot rust komen hier.

Daarna hebben we een frietje gegeten, nee toch geen 'kroket uit de muur', en gingen we door naar Piraña. Deze wildwaterbaan is wel leuk. We moesten ook hier maar 10min. schuiven, ondanks het goede warme weer. Maar ze hadden vele bootjes op het water gezet zodat het snel ging. Als onze rit gedaan was mochten we niet naar binnen varen, wegens een technisch probleem. We werden afgeleid naar een naastliggend bassin. Met man- (en vrouw-)kracht werden de boten in dit bassin getrokken. Alle boten die momenteel op de rivier zaten en trugkwamen moesten erin. In eerste instantie moesten we blijven zitten, maar het probleem kon blijkbaar toch niet zo snel gemaakt worden dat we moesten geëvacueerd worden. De boot werd door 1 medewerker tegen de kant gehouden en een andere medewerker hielp onsmet uitstappen, zodat we niet zouden vallen. Wij waren het eerste bootje, en dit ging heel vlug. Dit hebben we dan ook eens meegemaakt.

Dan zijn we maar gaan aanschuiven bij de Bob waar de wachttijd toch nog 25 minuten was. (uiteindelijk slechts 20) Dit is een zeer toffe, korte maar snelle rit. De bobslee laat je echt van een glijbaan 'glijden'. Nadien gingen we naar de Pagode. Dit is veruit de bekendste Efteling-attractie volgens mij. Dit vliegende platform geeft je een prachtig vergezicht op de efteling en weide omgeving.

Daarna gingen we door naar Vogel Rok. Dit is een indoor-rollercoaster die bijna helemaal in het donker rijdt. Een achtbaan met veel helixen. Een klein beetje een draaierig gevoel alweer, maar dat hoort erbij. We waren duidelijk in het gedeelte waar de kinderen meer te doen hadden, want hier was opmerkelijk meer volk aanwezig. Maar in dit gedeelte staat ook nog Villa Volta. Een draaiend huis waar ikzelf niet ingeweest ben, again, ik word snel draaierig en zeker in zo'n dingen waar alles draait.

Toen passeerder we Pandadroom, een attractie die we nog nooit gedaan hadden, dus het werd eens tijd, en we hadden nog tijd met hopen, waarom niet. Dit is een 4D film over de natuurpracht. Ik zou ook kunnen zeggen een verdoken reclamefilm van het WWF.

Droomvlucht deden we dan ook maar, je zweeft hierin net zoals in een skilift. Maar dan door een 'droom'decor.

Ons avondeten namen we in de Octopus. Anders dan je zou vermoeden kan je hier pasta en panini's eten. Je kiest je pasta, je saus en de topping en smullen maar. Ik koos voor de klassieke spaghetti bolognese en die was verrassend lekker. Het was ook best veel. Om ons eten de kans te geven een beetje te vertere, besloten we om toch maar in Gondoletta te maken. Dit is een 20 minuten durende boottocht door de natuur van het park.

Om de dag af te sluiten keken we nog naar de nieuwe watershop Aquanura. Zo vertrokken we rond 20u30 terug huiswaarts, om tegen 22u in Zele toe te komen, moe maar voldaan!

In m'n bed lag ik nog te coasteren maar ach dat kon de pret van die dag niet bederven.

Gedane attracties:
- Vliegende Hollander 3x
- Joris en de Draak 5-6x (1x front- en 1x backseat)
- Python 2x
- Vogel Rok 2x
- Piraña 2x
- Bobbaan 3x
- Villa Volta
- Droomvlucht
- Gondoletta
- Panda Droom
- Pagode
- Halve Maen
- Fata Morgana


Mooi!

*kiss*
Sneaky

Geen opmerkingen: