vrijdag 28 december 2012

Winter Efteling 27/12/12 tripreport

Donderdag 27/12/12 was het tijd om een uitstapje te maken naar Nederland. De Winter Efteling, het was de eerste keer voor iedereen om naar een wintereditie te gaan van een pretpark.

Aangezien het park pas om 11u open ging moesten we niet zo heel erg vroeg vertrekken. Rond 9u15 was prima. Zo kwamen we om 10u45 aan op de parking. Mooi op tijd dus.

We zagen al direct dat het park winters was aangekleed. Er hingen ijspegels aan de lantaarnpalen en er lag valse sneeuw op de daken van de huisjes.

Naar goede gewoonte ondertussen startten we de dag in Ruigrijk. Hop naar Joris en de Draak. Deze bleek nog gesloten te zijn, dus keerden we maar terug op onze stappen en stopte we bij de Halve Maen, de piratenboot van het park, om te schommelen. We namen plaats op de voorlaatste bank en gingen helemaaal voor 'storm op zee'.

Daarna gingen we verder naar de Bobbaan, waar we 20 minuten moesten aanschuiven, voor ons eerste ritje in de bobslee van de dag. Een geweldige attractie. Dan keerden we terug naar Joris en de draak. "Drakenjagers, trek ten strijde tegen het beest!"

Ondertussen was het middag en dus etenstijd, we kozen ervoor om frietjes te eten bij het Oost Station. Na het eten gingen we het wat rustiger doen, en kozen ervoor om richting Pagode te gaan. Daar kan je uitkijken over heel het park. En nu met de wintereditie kon je de attracties beter zien, door de kale bomen. Na de Pagode trokken we richting LangLauf piste. Deze was gemaakt op het spoor van de kindertrein. Er was slechts een zeer korte wachttijd dus was het snel aan ons, om onze schoenen en latten in ontvangst te nemen. Aangezien er bij ons geen sneeuw ligt was dit op matten te doen. Het was best nog redelijk zwaar daar je dus niet vanzelf glijd op matten. Maar het was wel leuk om dit voor het eerst te doen.

Dan gingen we richting VogelRok. Ook deze attractie was gehuld in een winter/kerstkleedje. De vogel aan de ingang had een kerstmuts op en een bijpassende sjaal aan! Deze indoor achtbaan verrast me toch elke keer door zijn heftige hellixen. Vooral de eerste is best intens.

We gingen verder naar het ijspaleis, kijken wat de schaatsbaan te bieden had. Eigenlijk niet zo veel. De ijsbaan was niet zo groot en zag er toch niet zo aangenaam uit om op te schaatsen. 2 zijkanten waren ook open, wat we nogal gevaarlijk vonden. We gingen nog even verder en passeerden het land van Laaf. En gingen deze attractie doen. Een kinderattractie. Te vergelijken met een monorail. In karretjes boven de grond over een soort spoor gaan. Achja, zo hebben we deze ook eens gedaan.

Toen was het tijd voor nog een 2-tal ritjes Bobbaan. Door de regen gleed die vlotjes door de tussentijdse remstukken, lekker. Dan nog maar eens in de halve maen gaan schommelen. Deze keer ben ik maar alleen in een bankje gaan zitten, dan zat ik tenminste vast! Daarna deden we de Python, de enige loopingcoaster in het park. Maar je gaat dan wel 4x over de kop. 2x in een looping en 2x in een schroef.

Ondertussen was de duisternis aan het vallen en besloten we nogmaals in Joris en de Draak te gaan. Aangezien de wachttijd zeer kort was, besloten we de waterkant te doen. Zodat we direct via de shortcut (invalideningang) terug de wachtrij in konden. Nu gingen we voor de vuurkant.
Het viel ons al de hele dag op dat er toch wat mankementen waren aan de attractie. Soms ging de muziek niet, de lichten dimden vaak. Maar zolang de coaster blijft doen waarvoor ie dient, kon het de pret niet deren. We stapten in en waren nog maar halverwege de lifthill, toen we even bleven hangen. We zagen 'water' verder rijden en met ons lachen, niet eerlijk! We gingen al snel verder en ook hier door het regenweer gingen we sneller door het traject. Uiteraard was water eerst aangekomen aan de finishbrakes, maar toch, wij waren de winnaars HAHA! Maar het lachen verging ons toch wel even toen bleek dat wij daar vast zaten en zij verder gingen. Het regende wel behoorlijk hard hoor! Er kwam al snel iemand van het park zelf. En deed uit solidariteit met ons zijn paraplu al snel dicht. Daar zaten we dan in de regen. Maar iedereen in de trein hield de pret en de happiness erin. Je zit tenslotte veilig, en buiten de regen zaten we nog comfortabel ook. Na een 10-tal minuten reden we dan verder. Denkend dat we de enige waren, kwamen we dichter bij het uitstapstation maar net daarvoor bleek ook nog de trein te staan voor ons op het vuurtraject. Net niet binnen en aan waterszijde stond de trein ook nog in stilstand op de volgende brake. Daar bleven wij dan ook nog even staan totdat de trein voor ons het station in kon en plaats kon maken voor ons. Later bleek dus dat dit de laatste ritjes Joris en Draak van de dag waren, haha pech voor de wachtrij die intussen terug opgelopen was!

Ondertussen hadden we wel honger gekregen en we besloten met het treintje terug richting de andere kant van het park te gaan, waar we eerst nog eens Droomvlucht deden. Kwestie van even in de droogte een rustige attractie te doen. Dan gingen we pasta eten in de Octopus, het restaurantje bij Pandadroom. Na het eten konden we het niet laten, en trokken we opnieuw richting Bobbaan. Waar we zo goed als direct konden instappen. We gingen nog voor 2 ritjes. Het was al 20u geworden, en dus zou het park, of toch de attracties gaan sluiten. Er was wel nog de Aquanura show maar die hadden we deze zomer al gezien. Dus besloten we maar terug richting huis te gaan.

Dit keer bleven we steken in Joris en de Draak, vorige keer hadden we de evacuatie aan het einde van de pirana (waterattractie die nu gesloten was) en in het verleden hadden we reeds het laatste tochtje met de splash in Walibi Belgium gehad (de motor bovenaan de lifthill was aan het roken); maw een pretpark is elke keer opnieuw avontuur.

Attractielijstje: - Bobbaan: 5-6x - Joris en de Draak: 5-6x - Python: 1x - Treintje: 1x - Langlaufen: 1x - VogelRok: 1x - Droomvlucht: 1x - Halve Maen: 2x - Land van Laaf: 1x - Pagode: 1x

Minder attracties open, en enkele overgeslagen (Fata Morgana, Villa Volta). Het was een zeer leuke dag, wintersfeertje was niet helemaal aanwezig door het toch wel zachte weer en de regen die niet meer ophield sinds 16u. De kampvuren en live muziek zorgden wel voor sfeer in het park. Persoonlijk geef ik wel de voorkeur aan de zomereditie, dan zijn de waterattracties ook open, die we nu toch wel een beetje misten.


*kiss* Sneaky

Geen opmerkingen: