zondag 11 maart 2012

Rammstein @ Sportpaleis 8/03/12

Donderdag was het dan eindelijk zo ver. Rammstein!!!!! De kaarten waren reeds besteld vanin mei '11. We vertrokken in Zele rond 18u30, door werken aan de afrit van de P+R Melsele moesten we een stuk langs de binnenbaan waardoor we pas na 19u aankwamen aan de parking. Maar geen probleem. Het voorprogramma startte om 20u.

Tegen iets voor 20u kwamen we dan aan in het Sportpaleis. Het was uiteraard al zeer druk. Rond 20u10 startte dan Death Stars. De Vorige passage van Rammstein in Antwerpen dateert al van 2009 en toen werd het voorprogramma verzorgt door Combichrist. Wat we eigenlijk helemaal niet goed vonden. Vandaar lagen de verwachtingen dit keer zeer laag. Uiteindelijk viel deze voor mij onbekende groep wel mee. Ze speelden metal en konden me redelijk bekoren. Maar uiteraard kwamen we niet voor hen, maar voor de hoofdact van die avond.

Om 21u was het dan zover; de Oost-Berlijners kwamen op. De bandleden kwamen langs achter over het middenplein de zaal binnen. De Belgische vlag en de rode Rammsteinvlag in de hand marcheerden de bandleden naar een kleiner podium in het midden van de zaal. Van daaruit was een brug voorzien die de heren naar het hoofdpodium bracht. Het publiek was er duidelijk helemaal klaar voor. Eens ze het hoofdpodium bereikt hadden en iedereen zijn plaats had ingenomen werden de eerste noten van "Sonne" ingezet. Een oude klassieker, zoals er nog velen zouden volgen die avond. Het was dan ook een best-off show naar aanleiding van hun laatste album 'Made in Germany '95-'11'

De show zelf was gedeeltelijk weinig verrassend aangezien er duidelijk 'recup' materiaal uit vorige shows inzat. Maar dit stoorde helemaal niet. Het hoort ook bij de liedjes. De grote kookpot van Mein Teil, het spuitkanon bij Pussy, het bootje over het publiek...

Ze speelden dik 2u door en het publiek deed gewillig mee. Met 2 korte bisrondes was het feestje compleet, daarmee deed Rammstein wat er van hun verwacht werd. Het was alweer een memorabele 'tanzmetal'avond. De groep was goed, het publiek was goed, en het gezelschap was goed. Bedankt Thomas, Thomas, Tom en Karel.

*XXX*
Sneaky

Geen opmerkingen: