donderdag 29 mei 2008

Disneyland Resort Paris



Zondagochtend omstreeks 10u21 namen we de TGV richting Marne La Vallée. Het was de eerste keer dat we de TGV namen. Al bij al viel dat wel mee, hoewel we in Charles De Gaulles (luchthaven Parijs) 20 minuten stilgestaan hebben. Zo kwamen we met 20 minuten vertraging toe in DLRP.


Toen we daar aankwamen stapten we op de gele bussen richting ons hotel, Santa Fe. We gingen dadelijk naar de receptie en mochten ook al op de kamer. Snel gingen we onze rugzakken snel op de kamer deponeren om vervolgens naar de Disneyparken zelf te gaan. Ongeveer 20 minuten wandelen van het hotel naar het Disneyland Park. Ondertussen was het bijna 14u. We gingen onmiddellijk naar de Indiana Jones and the Temple of Peril aangezien deze vanaf maandag gesloten zou worden voor onderhoud. Vorige keer dat ik deze deed ging hij nog achteruit. Ondertussen zijn de treintjes gedraaid en ga je voorruit over de baan. Een houten achtbaan met 1 looping. Een zalige attractie, persoonlijk vind ik deze attractie de op 1 na leukste in Disney. Het is een snelle, ruwe coaster en daar hou ik wel van. Een perfecte start dus.



Daarna gingen we een fastpass halen voor The Big Thunder mountain. Ondertussen deden we nog enkele andere attracties.


Tegen de avond gingen we dan naar het Walt Disney Studios Park. Om te beginnen liepen we over Hollywood Boulevard. Zeer netjes veranderd voor de komst van het Hollywood Tower Hotel. De reden waarom we naar Disney trokken. We zagen dat het een korte wachttijd was voor de tower maar besloten om deze nog niet te doen. Ik nam enkele foto's en we gingen dan maar eten naar Disney village. We besloten richting Mc Donalds te gaan. Na het eten zijn we nog in het Disneypark geweest en deden we nog enkele rustige attracties.




Tegen 21u sloot het park en gingen we nog eentje drinken in de Village om nadien van een goede nachtrust te genieten.

Dag 2 in Disneyland. Vandaag konden we het ontbijt pas nemen om 9u30 maar we besloten rond 9u toch al proberen binnen te raken en dat was geen probleem. Na het heerlijke ontbijt trokken we onmiddellijk richting Walt Disney Studios. En ja hoor, rechtstreeks naar de Tower. Er was reeds een wachtrij van 30 minuten maar we besloten toch maar aan te schuiven. Eens het hotel binnen viel ons direct de mooie aankleding op en de cast members die perfect in hun rol zaten. Het eerste stukje wachtrij is eigelijk in de inkomhal van het hotel aan de receptie. Daar een paar foto's genomen en we konden al direct verder. We werden naar een bibliotheek gebracht waar ons het concept van de attractie en de Twilight Zone werd uitgelegd. Aangezien we zelf in de Twilight Zone zouden verdwijnen als we in de lift stapten bij een onweer. En dat deden we natuurlijk. Na het voorfilmpje in de bibliotheek mochten we verder naar boven en daar gingen we voor de liften staan. We moesten voor de lift wachten op een bepaald nummer dat later overeenkwam met een stoeltje in de lift. We verbaasden ons wel over het feit waarop je werd vastgemaakt. Eigenlijk was het slechts een soort autogordel. Dus geen schouderbeugels. Eens in de lift schoten we naar boven en daar gingen de deuren opnieuw open. Mooi zicht naar buiten maar we vielen al snel weer in de diepte. De attractie loste zeker alle verwachtingen in. Nadien zijn we naar de Rock n rollercoaster avec Aerosmith gegaan. Een doldwaze rollercoaster met enkele loopings en kurkentrekkers erin.
Dan besloten we om naar Stitch live te gaan. Een interactieve show met Stitch en het publiek in de hoofdrol. Best een toffe show.
Hierna gingen we terug naar het Disney Park om te eten. Een slaatje was voldoende en lekker. We bleven nog even in het Disneypark en daarna gingen we terug naar de studios om Crush coaster te doen. Maar hier stond ongeloofelijk veel volk zodat we besloten deze attractie pas op dinsdag te doen. We gingen dan naar de Moteurs Action, Stunt show spectacular. Een stuntshow met moto's en auto's. Na de show begon het te regenen. We gingen naar Disney Village en aten terug Mc Donalds. Disney is nu eenmaal een land van Fastfood en amerikaanse rotzooi.
's avonds zouden we naar discotheek Hurricanes gaan die om 23u zou moeten openen, maar om 23u15 was deze nog steeds niet open en besloten we maar naar ons hotel terug te keren zodat we sanderdaags uitgeslapen zijn voor de 3de dag in het park.

Dag 3 kan ik samenvaten als: regen en uitgeregend. We gingen om 8u15 ontbijten en daarna gingen we onze bagage halen en in de bagagerie zetten. We moesten namelijk voor 11u onze kamer verlaten. We hadden nog eventjes de tijd om van de extra magische uren te profiteren als gasten van de Disney Hotels. Eens in het park deden we nog enkele rustige attracties. Om daarna richting de Studios te gaan voor Crush. We besloten aan te schuiven voor 30 minuten. Maar ik ben uit de wachtrij gestapt als ik zag dat de attractie te hard rond draaide en ik nogal snel last heb van duizeligheid. De attractie moet wel leuk zijn. Jammer dat het geen gewone achtbaan is. 's Middags gingen we eten in het Disney Café. Een restaurant in de Disney Village. Ik bestelde een Steak Pluto, welke zeer lekker was. Terwijl we aan het eten waren kwamen ook verschillende Disneyfiguren ons begroeten. Zeer plezant. Later die dag - als de regen even gestopt was - zijn we naar Autopia geweest. Daar kan je rijden in oude Ford's uit de jaren 50. Sturen en gas geven was het enige wat je moest doen. Je werd wel ongeveer op de baan gehouden, gelukkig maar want sturen was toch niet zo eenvoudig. Het ging nogal stroef eigelijk. Maar het was een toffe ervaring.

Ondertussen bleef het maar regenen en doolden we een beetje rond. Jammer dat we daardoor onze favoriete attracties niet meer opnieuw konden doen.

Tegen half 7 moesten we terug aan de TGV zijn. Deze keer was het blijkbaar een nieuwer exemplaar.

De attracties die we gedaan hebben:
Disneyland Park:

- Indiana Jones and the temple of peril
- Pirates of the Carribean
- Pirate's Beach
- Adventure Isle
- Les Cabanes des Robinson
- Disneyland Railroad
- Big Thunder Mountain
- Thunder Mesa Boat
- Phantom Manor
- Horse Drawn Streetcars
- Autopia
- Honey, I shrunk the Audience
- Buzz Lightyear Laser Blast
- Sneeuwwitje en de 7 dwergen
- Pinnokio
- Peter Pan's Flight
- Alice Curious Labyrinth
- Les pays des contes de Fées
- It's a small world

Walt Disney studios:
- The Twilight Zone Tower of Terror
- Studio Tram Tour
- Armageddon Special Effects
- Moteurs...Action! Stunt Show Spectacular
- Rock'n Rollercoaster starring Aerosmith
- Stitch Live
- Crush's coaster

De 3 dagen zaten er snel op, we hebben er van genoten, ToT gezien en gedaan, heerlijk relaxed. Jammer van het weer op dinsdag maar we hebben alle attracties kunnen doen. 3 dagen weg van de stress, het was eens nodig en het deed deugd. Deze uitstap was zeer geslaagd en verdiend een 10/10.






Geen opmerkingen: